Samen-werken aan uw gezondheid!

nieuws

Interview Noorderkrant

In het noorden van Groningen bieden 29 fysiotherapeuten optimale kwaliteit op zeven locaties. Een van de voordelen van deze samenwerkingsvorm is dat ook veel gespecialiseerde soorten van fysiotherapie aangeboden kunnen worden.

Project 55 plus Actief van start

Eemsmond 100procent fit
Wij doen mee aan een mooi project om meer ouderen in beweging te krijgen in de gemeente Eemsmond.

De focus ligt op een gezond lijf, heldere geest en het versterken van het sociale netwerk. De concrete activiteiten in dit project zijn o.a. Denken en Doen (bridgen en bewegen) en Beweegpret 55+ (uitbreiding bewegingsaanbod senioren).

De eerste activiteit van het project gaat binnenkort van start. Opgeven kan nog.

Lees meer

Bereikbaarheid verbeterd!

Met ingang van 1 september 2017 zijn de tijden waarop ons secretariaat bereikbaar is verruimd: werkdagen van 9.00 - 12.30 uur en van 13.00 - 17.00 uur tel.nr. 088-0005757

Ouderen met chronische gezondheidsproblemen

Geriatriefysiotherapie is fysiotherapie voor ouderen met chronische gezondheidsproblemen zoals onder andere hartfalen, COPD, artrose, beroerte, ziekte van Parkinson, dementie, verzwakking na operatie en/of ziekenhuisopname. Het lopen, opstaan uit een stoel of bed, wassen en aankleden kunnen een probleem worden. Hierdoor wordt men meer afhankelijk van zorg en dat wordt als vermindering van kwaliteit van leven ervaren.
fysiotherapie voor ouderen

In beweging met artrose

Informatiebijeenkomst bij Fysio Den Ommelanden.

Op woensdag 24 februari van 19.00 tot 20.30 organiseren wij in onze praktijk aan de Vlijt 28c een informatiebijeenkomst over het nut van bewegen bij artrose in bijvoorbeeld heupen, knieën of handen. Locatie: de Vlijt 28c, Bedum.

Zaterdagopening in Bedum

Per 16 januari a.s. starten wij met een zaterdagochtend opening van 9 tot 12 uur. Wij verwachten hiermee naast onze ruime openingstijden op maandag t/m vrijdag (vanaf 7 uur) onze dienstverlening te kunnen verberen. Locatie: de Vlijt 28c, Bedum.

Maandagochtend: 7.30 - 8.00 uur
Donderdagmiddag: 17.00 - 17.30 uur
Zaterdagochtend: 9.00 - 12.00

Oedeemfysiotherapie inloopuur

Hoe herken ik oedeem?

Lymfoedeem is te herkennen aan de volgende symptomen: zwaar vermoeid gevoel in de benen of armen, rusteloos of tintelend gevoel, het gevoel dat de huid te strak zit, het lopen en traplopen is zwaar, uw enkels zijn niet goed zichtbaar meer aan het einde van de dag. Denk ook aan insnoerende kleding, bijvoorbeeld sokken, bh of armbanden en ringen.

Er zijn verschillende soorten oedeem. Oedeem kan in aanleg (vanaf de geboorte) aanwezig zijn of ten gevolge van schade door operatie (bijvoorbeeld nieuwe knie/heup), bestraling of na verwijdering van lymfklieren. Ook kan er een probleem zijn met de bloedsomloop. Daarnaast bestaat er lipoedeem. Dit ontstaat ten gevolge van andere vetopslag in het lichaam dan normaal.
Wilt u weten wat u hieraan kunt doen? Onze oedeemfysiotherapeut Claudia van Royen informeert u graag over de behandelmogelijkheden.

Weer in conditie na kanker

Wanneer u wordt geconfronteerd met kanker dan denkt u niet direct aan bewegen om de conditie en kracht te behouden. Toch is dit van groot belang. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer u traint tijdens de behandelfase (chemotherapie of bestraling) u minder klachten van vermoeidheid overhoudt. Een trainingsprogramma wordt voor u op maat gemaakt. U wordt begeleid door Claudia van Royen, geregistreerd en gespecialiseerd in de oncologie. Mocht het zo zijn dat u psychische klachten heeft en/of vragen met betrekking tot voeding dan kunnen wij deze disciplines erbij betrekken. Wij informeren u graag.

Belangrijk om te weten

- Een verwijzing is niet nodig
- Geen wettelijk eigen risico
- Wij geven u graag informatie over de vergoedingen voor fysiotherapie
- Wij bieden algemene fysiotherapie en geregistreerde/gespecialiseerde fysiotherapie

Inloopuur voor gratis advies:

Bedum (wekelijks): maandag: 7.30 - 8.00 uur, donderdag; 17.00 - 17.30 uur.

Meer artikelen...