Samen-werken aan uw gezondheid!

Sportfysiotherapie

De algemeen fysiotherapeut behandelt patiënten, zodat ze weer de normale dagelijkse handelingen kunnen verrichten. De sportfysiotherapeut gaat vaak nog een stap verder. 
De sportfysiotherapeut krijgt namelijk doorgaans te maken met cliënten die niet alleen weer aan het werk willen, maar ook graag de tennisbaan weer op en neer willen rennen. Of met fanatieke sporters die hun sport weer op hoog niveau willen uitoefenen. Daarnaast ziet de sportfysiotherapeut in zijn praktijk ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, waarbij sport juist wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

De meest voorkomende klachten bij de sportfysiotherapeut zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van de getroffen gewrichten, maar ook kan behandeling ingesteld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen, die nog wel goed belastbaar zijn.

De sportfysiotherapeut werkt vaak in een speciaal ingerichte praktijk, een sportmedische afdeling van het ziekenhuis en bij sportverenigingen en sportbonden.
Er bestaat een intensieve samenwerking met andere disciplines in de zorg zoals sportartsen, chirurgen, bedrijfsartsen en sportmasseurs.

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol op het gebied van preventie, voorlichting en advies voor iedereen die sport als hobby of beroep heeft.

Onze sportfysiotherapeuten zijn werkzaam in de vestigingen Groningen, Bedum en Uithuizen.