Samen-werken aan uw gezondheid!

Fysiotherapie voor ouderen

"Ouderdom komt met gebreken.." 
Dit betekent vaak, dat bij ouder worden de beweeglijkheid van het lichaam afneemt. De geriatrie fysiotherapeut kan dan uitkomst bieden.
De geriatrie fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare groepen met een hoge biologische leeftijd. Vaak gaat het daarbij om complexe problematiek. Overigens niet alleen bij ouderen, maar ook bij patiënten die vanwege hun ziekte al ouderdomsverschijnselen vertonen, denk bijvoorbeeld aan de ziekte van Parkinson.
Een zeventigjarige die bij het tennissen een elleboogblessure oploopt, zal daarentegen ook bij een algemeen fysiotherapeut of een sportfysiotherapeut terecht kunnen komen.

De geriatrie fysiotherapeut werkt vanuit zijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten worden vooral begeleid met oefentherapie, gericht op het verminderen van klachten bij hun dagelijks bewegen en het voorkomen van achteruitgang. Tot het werk van de geriatrie fysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

Onze geriatrie fysiotherapeut is werkzaam in Bedum.